Kredietcrisis

HOW THE FED & GOVERNMENTS STEAL FROM YOU!

| |

Look at this.

Waarom blijft de goudprijs stijgen?

| |

Na een dip de voorbij e maanden is de goudprijs opnieuw aan ’t stijgen, waardoor terug aangeknoopt wordt met de opwaartse trend van de laatste jaren. Op 26.01.12 steeg de goudprijs tot  1.727 $ per ounce (+ 4.67% op één dag)   dit is tot circa € 42.000 voor 1 kg.  Drie jaar geleden was dit nog ongeveer € 24.000 voor 1 kg.

Volgens de  Amerikaanse econoom Peter Schiff heeft die stijging veel te maken met de recente beslissing van de voorzitter (Ben Bernanke) van de Amerikaanse centrale bank (de FED), om de interestvoeten tot in 2014 erg laag te houden ( 0% - 0.25%) . De FED kan dit alleen maar,  mits blijvend geld in de economie te pompen, met oplopende inflatie als logisch gevolg. De inflatie bedraagt thans in de VS reeds meer dan 3 %. (ook bij ons is er inflatie).  Met goudaankopen wensen de burgers zich hiertegen in te dekken.

SafeCapital Conference 1st March 2012 - The collapse of the euro.

| |

The collapse of the euro

The euro is a currency that is bound to fail. At this conference three keynote speakers will explain why you are getting poorer, why the euro will collapse, and why nobody tells you.

Speakers and subjects:

Brecht Arnaert:    Why we are getting poorer. The economic crisis from an Austrian viewpoint.

Philipp Bagus:      The tragedy of the euro. Why the euro was bound to fail.

Claudio Grass:     Storing gold safely. A Swiss solution

Brecht Arnaert:    Applying theory to practice. How to invest as an “Austrian”.

Registration and more information at SafeCapital.eu  

The Vaporware decade

|

Op 1 januari hebben we officiëel de eerste decade van de 21ste eeuw achter de rug. Ergens op de curves van Kontradiev, duidelijk een neerwaartse flank die best als de decade van de Vaporware kan omschreven worden. Begonnen met de sisser van Y2K en afgesloten met de implosie van de klimaathype met Climatgate. Het is vooral bedroevend vast te stellen dat de meeste van deze Vaporware bubbles door vrij intelligente mensen veroorzaakt werden. Of is er meer aan de hand? Steevast worden we ofwel vergast op te hoge verwachtingen, ofwel op doemdenken eerste klas.

Stop de Relanceplannen, Vergeet Keynes.

| | |

Zal de aangekondigde New Deal met een voorziene geldinjectie in de economie van 1.000 miljard dollar een nieuwe zeepbel creëren, met als bijkomend probleem het ontstaan  van enorme begrotingstekorten, die we gaan doorschuiven naar onze kinderen en kleinkinderen?  Is die geldcreatie, gebaseerd op Keynesiaanse inzichten,  trouwens wel nodig en kan men het niet op een andere manier aanpakken? Het lijkt ons nuttig om even te rade te gaan bij een beroemd Frans econoom.

De Financiële crisis : Een falen van de vrije markt of is er méér aan de hand?

|

Ligt de schuld van de huidige zware crisis bij een falen van de vrije markt met o.m. een gebrek aan overheidscontrole of is het de overheid die zelf (ook) in de fout is gegaan? En wat is er precies verkeerd gelopen?  Veel economen, die behoren, tot wat men noemt “De Oostenrijkse economische school” zijn van mening dat de huidige gangbare interpretaties voorbijgaan aan een essentieel aspect, dat tevens de sleutel zou kunnen aanreiken tot een remedie met duurzaam herstel.

Seminaries Economie Leuven: begrijp de financiële crisis ten gronde

|

De laatste week is de hele wereld opgeschrikt door een van de ergste financiële crisissen sinds de depressie van de jaren '30. Wat niemand durfde denken is gebeurd: banken kunnen failliet gaan. Het is nu wachten op de dag dat een europese natiestaat effectief failliet gaat, want virtueel zijn we in dit land al failliet. Nochtans, de tekenen van dit nakend débâcle waren al jaren zichtbaar: abnormale geldcreatie gekoppeld aan een waanzinnig lage rente vanwege de centrale banken (FED en ECB). De rest was een speculatie zeepbel en regelrecte oplichting. De economomische groei die hiermee opgetekend was gebaseerd op lucht. Daarom raden wij u ten zeerste de economische seminaries aan van het Rothbard Instituut . De reeks van aan op 7 october en dan telkens op elke volgende dinsdag.  

De kredietcrisis is een morele crisis

| |

De kredietcrisis is vandaag in de actualiteit. Net zoals het democratische débacle dat we al maanden meemaken in ons kleine landje. Beide hebben meer met elkaar te maken dan we denken.

Inhoud syndiceren